Keski-Suomen ELY-keskus yrittäjän kumppani, elinvoimaa luodaan yhdessä!

raita_1600.png

ELY_LA01_Logo___FI_B____RGB.JPG

Me Keski-Suomen ELY-keskuksessa haluamme auttaa keskisuomalaisia yrityksiä kehittymään. Teemme työtämme keskisuomalaisten yritysten parhaaksi.

Onko yrityksessäsi kehittämistarpeita, joihin tarvitsisit ulkopuolista näkemystä?

Nyt on apua saatavissa yritykseesi paikan päälle, nopeasti, tuettuun hintaan, Suomen parhailta asiantuntijoilta. Mietitään yhdessä etenemispolku myös toteutusvaiheelle.

Tutustu palveluihin täällä.

Kehittämispalvelut.jpg

Ota yhteyttä: Keski-Suomen ELY-keskus kehittämispäällikkö Pirjo Suhonen, p. 0295 024 601

Onko yrityksessäsi pula osaavasta työvoimasta?

Talvikki Tuimala ja Minna Haapala vastaavat yhteishankintakoulutuksesta yhteistyössä työnantajien, kouluttajien ja TE-toimiston kanssa.

Ota yhteyttä Talvikkiin tai Minnaan ja pääset räätälöimään yhdessä yritykseesi parhaiten soveltuvat ratkaisun! Sinä valitset, mutta maksat vain osan.

Sähköposti: talvikki.tuimala@ely-keskus.fi tai minna.haapala@ely-keskus.fi

Tutustu myös ELY-keskuksen yrityspalvelut -esitteeseemme.

 

Verkostoja ja uudistavaa energiaa

Usein kuulee sanottavan, että muutos on mahdollisuus tai että muutos on pysyvä olotila. Ainakin ilmasto on muuttumassa hiljattain julkaistun ilmastoraportinkin mukaan. Joulukuun vesisateessa tämän kyllä itsekin voi uskoa, kun muistelee lapsuuden joulun odotusta huopatossut jalassa lumessa ja pakkasessa. Resursseja ja energiaa pitäisi kaikissa toiminnoissa säästää ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yritysten toimintaympäristökin muuttuu kiihtyvää tahtia. Yritysilmaston muutos on kylläkin edennyt Suomessa selvästi positiivisempaan suuntaan ilmastonmuutokseen verrattuna. Kehittämisenergiaa ei oman liiketoiminnan eteenpäinviemiseksi yrittäjällä ole onneksi tarvetta säästellä.

Isot muutokset tarjoavat aina avautuvia mahdollisuuksia jollekin uuden liiketoiminnan luomiselle ja yrittäjyydelle samalla kun vanhaa poistuu.  Kaikki perustuu tietysti aina yritysten omaan haluun uudistua, kasvaa ja kehittyä. Kehitystyö vaatii yritykseltä aina myös merkittäviä omia ponnistuksia. Tarvitaan rahaa sekä aineellisia ja aineettomia resursseja että toimintoja uudistavaa osaamista. ELY-keskuksen kasvurahoitus on  yksi mahdollinen katalyytti yritysten haasteellisten kehittämisponnistusten tueksi.

Keneltä niitä uusia ideoita ja energiaa omaan liiketoimintaan sitten voisi ammentaa? Monella alalla alkaa osaava työvoima olla kasvun este ja asiaan kannattaa kiinnittää ajoissa huomiota. Alan houkuttelevuus työpaikkana on isossa roolissa ettei käy niin kuin metsästysseuroissa, joissa jäsenistö "ukkoontuu" eikä nuoria enää saada mukaan toimintaan. Sama tilanne voi tulla eteen monella toimialalla, jos ei ajoissa tarjota nuorille riittävästi harjoittelu- tai työpaikkoja ja oteta nuoria "kasvamaan" ja näkemään miten hienoista jutuista on kyse.

On ollut ilo seurata vuosien varrella monia yrittäjiä ja yrityksiä, jotka ovat kehittäneet uusia tuotteita ja palveluita markkinoille sekä osa lähtenyt lopulta kansainvälistymään. Mukaan on mahtunut aloittelevia ja täynnä nuoruuden intoa olevia ja osa taas pitkään toimineita pk- yrityksiä jotka ovat määrätietoisesti kulkeneet oman alansa kärkijoukoissa.

Tärkeässä osassa liiketoiminnan uudistumista on tänä päivänä erilaiset ekosysteemit ja verkostot jotka tukevat omaa liiketoimintaa. Yrittäjäjuhla tarjoaa oivan mahdollisuuden pysähtyä ja verkostoitua sekä tavata nykyisiä ja mahdollisia uusia kumppaneita vähän rennommissa merkeissä ja ladata akkuja uusiin haasteisiin.

Mukavaa ja rentouttavaa yrittäjäjuhlaa

Rahoituspäällikkö Jaakko Ryymin,
Keski-Suomen ELY- keskus

Aiheeseen liittyvää